viernes, 12 de febrero de 2010

Storyboard


Un storyboard o guió gràfic és un conjunt d'il·lustracions mostrades en seqüència amb l'objectiu de servir de guia per a entendre una història, previsualizar una animació o seguir l'estructura d'una pel·lícula abans de realitzar-se o filmar-se.
Un storyboard és essencialment una sèrie gran de vinyetes que ordenen la narració dels fets d'una pel·lícula. S'utilitza com planificació prèvia a la filmació d'escenes i seqüències; en ell es determina el tipus d'enquadrament i l'angle de visió que es va a utilitzar.
Serveix com guia al director, no obstant això aquest pot desglossar i segmentar la seva filmació sense seguir estrictament l'ordre lògic de la trama.
El procés de storyboarding, en la forma que es coneix avui, va ser desenvolupat en l'estudi de Walt Disney durant principis dels anys 1930, després de diversos anys de processos similars que van ser emprats en Disney i altres estudis d'animació. El Storyboarding es va fer popular en la producció de pel·lícules d'acció viva durant principis dels anys 1940 .
En la creació d'una pel·lícula amb qualsevol grau de fidelitat a una escriptura, un storyboard proporciona una disposició visual d'esdeveniments tal com han de ser vists per l'objectiu de la càmera.
En el procés de storyboarding, els detalls més tècnics complicats en el treball d'una pel·lícula poden ser descrits de manera eficient en el quadre (la imatge), o en l'anotació al peu del mateix. L'elaboració d'un storyboard està en funció directament proporcional amb l'ús: en publicitat sovint és molt més general perquè el director i el productor aportin amb el seu talent i enriqueixin la filmació, mentre que en cinema és molt més tècnic i elaborat perquè serveixi de guia a cada membre de l'equip de treball.

1 comentario:

  1. Me gusta ver los story boards auqneu la verdad es que cada vez los utilizamos menos porque siempre vas con prisa para planearlo todo. ;)

    xoxo
    B* a la Moda

    ResponderEliminar